Vučić: Neće biti izbora

Nacionalne vesti - Sreda 29.07.2015 - 12:09

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da ne razmišlja o izborima i da ih neće biti, kao i da se reforme sprovode zbog građana, a ne političkih poena.

Vučić: SNS nema razloga da se plaši. FOTO:Tanjug/Rade Prelić Vučić: SNS nema razloga da se plaši. FOTO:Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, SNS nema razloga da se plaši izbora, jer bi svakako imao "oko 40 odsto", a ako narod neće to, "onda će vladati neki drugi sa mora, ili sa Štranda, ili sa Ade".

Vučić je na konferenciji za novinare govorio mahom o ekonomskim temama, ali je rekao i da se Srbija trenutno svim raspoloživim sredstvima bori za blokiranje članstva Kosova u Unesku.

- Daćemo sve od sebe da mirnim, demokratskim, političkim sredstvima blokiramo ulazak Kosova u Unesko. Smešno, pa čak i tragikomično bi bilo da Dečani ili Gračanica budu deo tuđe kulturne baštine - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je istakao da "Srbija nije nemoćna kao što je bila".

-Ne bih precenjivao našu ulogu, ali ne bih je ni potcenjivao - rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji u RS, Vučić je rekao da "ne gleda sebične interese Srbije" i da misli i na budućnost Republike Srpske, kao i da poziva Dodika da ponovo razmisli o referendumu.

Vučić je rekao i će 20. godišnjica akcije "Oluja" biti veoma tužan dan za sve Srbe, ali da zvanična Srbija ne govori ništa protiv naroda Hrvatske i države Hrvatske.

- Sebi dajemo za pravo da žalimo za poginulim i prognanim Srbima. Ne možemo da zabranimo da ljudi puste suzu i zapale sveću, to je civilizacijsko dostignuće. Šta će drugi da rade, neka rade, a vidim i da im ta parada, da ne govorim dalje - rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da nije zaboravljena platforma predsednika Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji, da se o tome "razgovara i da će se razgovarati", ali da se sada čeka finiš pregovora u Briselu.

Premijer je naveo i da je Vlada Srbije formirala radnu grupu koja će pripremiti zakon o poreklu imovine, o kojem će se voditi javna rasprava.

- Radnom grupom će rukovoditi ministar pravde Nikola Selaković, a lično ću nadgledati njen rad - rekao je Vučić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: