Vučić: Neću da šetam, ali obezbediću Paradu

Nacionalne vesti - Četvrtak 25.09.2014 - 14:07

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati Paradi ponosa u nedelju, ali da će poštovati svoju obavezu da obezbedi mir i sigurnost.

- Što se tiče parade homoseksualaca, ili Parade ponosa, ti ljudi postaju ustavna obaveza države i moja obaveza kao predsednika Vlade je da svima garantujem bezbednost - rekao je Vučić i dodao da mu "ne pada na pamet da bude na čelu ili začelju" kolone učesnika Parade ponosa, ali da će država svoj posao da obavi. 
 
Vučić je naveo da poštuje ustavne obaveze države, ali da je njegova pravo da ne prisustvuje Paradi.
 
- Baš ne bih mogao da se šetam, imam druga posla nego da se šetam pa i da nemam opet ne bih šetao. To je moj izbor. Moj je izbor da li ću u nedelju da izađem sa decom ili idem u Tekiju da radim. To je moj izbor - rekao je Vučić i dodao da pitanja izbora nema kada je reč ustavnih obaveza da garantuje građanima bezbednost.
 
Kako je naveo neće da se dodvorava nikome, ni stranim ambasadama, pa da priča kako će biti na čelu kolone, a od parada nije bilo ništa.
 
Vlada poštuje stavove Srpske pravoslavne crkve, ali politiku zemlje vodi Vlada Srbije u skladu sa Ustavom, kaže Vučić. Upitan da komentariše stav Crkve o Paradi ponosa najavljenoj za nedelju 28. septembra, rekao da ona ima pravo da iznosi svoje stavove kakve hoće, ali da Vladu Srbije vode oni koje su izabrali građani, a ne SPC.
 
- Što se stavova Crkve tiče, mi ih poštujemo, ali u ovoj zemlji politiku vodi Vlada Srbije u skladu sa Ustavom. Crkvi svaka čast, imaju pravo da iznose stavove kakve hoće, ali ona ne vodi i neće voditi Vladu Srbije već oni koje su izabrali građani na izborima - rekao je premijer.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: