Vučić: Neću partijsku vladu

Nacionalne vesti - Utorak 08.04.2014 - 16:26

Aleksandar Vučić posle razgovora sa Ivicom Dačićem izjavio da ne želi partijsku vladu već da hoće da ujedini Srbiju i uđe u teške reforme, ali da na sastanku nije bilo razgovora o vladi, već o privredi I ekonomiji.

Od ponedeljka konkretno sa SPS-om Od ponedeljka konkretno sa SPS-om
"Spremni smo na razgovor o ulasku SPS u vladu na različite načine. Mi ne želimo da formiramopartijsku vladu, naš cilj je da ujedinimo Srbiju i uđemo u teške reforme i da napravimo od Srbije lidera u regionu", naglasio je Aleksandar Vučić. 
 
On je rekao da je zadovoljan saradnjom sa socijalistima u prethodnoj vladi i da će naredne nedelje videti kako može da nastavi saradnju sa njima. 
 
"Vlada će biti tim, ma ko bio u njoj. Tražio sam od SPS-a da više nema feuda u vladi i da ne postoje ministri koje niko ne sme da pita šta su radili", rekao je Vučić. 
 
Lider SPS-a, Ivica Dačić, je rekao da nije bilo reči o ministarskim mestima već da se razgovaralo uglavnom o ekonomiji. 
 
"Mi smo spremni da preuzmemo svoj deo posla - da Srbija ne propusti priliku, već da zakorači većim korakom", poručio je Dačić dodajući da u dosadašnjoj saradnji u vladi nije napravljena nijedna greška kad je reč o putu kojim zemlja ide, ali da je sada prilika da se "zahvati ekonomija". 
 
Naprednjaci su pregovore o novoj vladi počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, a lider SVM Ištvan Pastor je najavio da je SVM spremna da bude partner u rešavanju problema u Srbiji, a Vučić je najavio da će u četvrtak o vladi razgovarati i sa NDS-om koji predvodi Boris Tadić.
 
 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: