VUČIĆ: O predsedničkim izborima za šest meseci

Nacionalne vesti - Ponedeljak 19.09.2016 - 08:49

Odluku o kandidatu SNS za predsedničke izbore donećemo za šest meseci, izjavio je predsednik naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić i ponovo odbacio spekulacije da će se kandidovati.

Vučić se neće kandidovati. Foto: D.Ristić Vučić se neće kandidovati. Foto: D.Ristić

SNS će kandidovati onoga ko će da dobije narodno poverenje, rekao je Vučić za RTS i istakao da je predsednik Tomislav Nikolić dobro i na ozbiljan i odgovoran način obavljao svoj posao.

"Odluku ćemo doneti za šest meseci, neću time da se bavim, time se bave lenjivci kojima je kampanja ceo život", naveo je Vučić.

On je negirao da će se kandidovati na predsedničkim izborima, navodeći da ne može da zamisli da bude kandidat jer, kaže, voli svoj posao, ima određene zadatke i smatra da ne bi bilo fer prema građanima koje je na izborima pozvao da glasaju za listu koju je predvodio.

"Predsednik Republike se bavi dugorocnim strateškim stvarima i manje dnevnim, meni je lakše kad sam svima kriv za sve", rekao je Vučić.

Upitan da li će Nikola Selaković biti kandidat kojeg će kandidovati, Vučić je odgovorio da je Selaković talentovan mladi čovek, kao i mnogi drugi u SNS.

Dodao je da neće proći mnogo vremena dok SNS ne izabere novog lidera stranke.

Ocenio je i da će mnogo veći problem na predsedničkim izborima biti kako da kandidat SNS pobedi Vojislava Šešelja, nego neke druge.

Upitan ko bi pobedio kad bi se predsednički izbori sada održali, Vučić je odgovorio da bi bila mrtva trka između kandidata kojeg bi on podržao i Šešelja u drugom krugu.

"Kad Šešelj i njegova stranka idu protiv nas, onda je to ogromna razlika u našu korist. Međutim, jedan deo birača, kada ne glasaju za Vučića, opredeljuje se ne za kandidata SNS, već odlaze na tu drugu stranu, ali je uvek dovoljno za SNS kandidata", rekao je Vučić.

Rekao je da veruje da beogradski izbori neće biti raspisani istovremeno sa predsedničkim, navodeći da su to medijske spekulacije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: