Vučić: Rezolucija uvredljiva za Srbiju

Nacionalne vesti - Četvrtak 27.11.2014 - 16:08

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tekst rezolucije Evropskog parlamenta uvredljiv, uznemirajući i veoma razočaravajući za Srbiju i njene građane.

Vučić je rekao da rezolucija nije naročito važan akt, niti obavezujući, ali da ukazuje na nekoliko važnih stvari.

Rezolucija predstavlja nauk za građane Srbije da "vide kako se odnose prema nama, šta stvarno misle o nama i kako nas doživljavaju i sa koliko muka ćemo se još suočavati na putu za EU", kazao je Vučić i dodao da Srbe optužuju za nešto što niko ni od evropskih parlamentaraca nije razumeo.

- Ili je u pitanju licemerje neslućenih razmera ili žele da se naškodi Srbiji iz nekih drugih razloga. Treće ne postoji - rekao je Vučić.

Evropski parlament je danas u Strazburu usvojio rezoluciju u kojoj se "izražava zabrinutost zbog odsustva primerenog političkog reagovanja i legalnog odgovora srpskih vlasti na ponašanje Vojislava Šešelja koje podriva verovanje žrtava u sudski postupak".

EP je osudio "ratnohuškački i govor mržnje" Šešelja, kao i "njegova nastojanja da Srbiju skrene s puta u Evropu", i zatražio od Haškog suda da preispita odluku o njegovom privremenom puštanju na slobodu.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: