Vučić sa Kirbijem o predstojećoj poseti SAD

Nacionalne vesti - Petak 04.09.2015 - 14:20

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem o predstojećoj poseti toj zemlji.

Vučić uskoro putuje u SAD. Foto TANJUG - Zoran Žestić Vučić uskoro putuje u SAD. Foto TANJUG - Zoran Žestić

Vučić će se tokom te posete sastati sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je ocenio da su odnosi Srbije i SAD u usponu i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima, dok je Kirbi rekao da "Srbija pruža velike prednosti potencijalnim investitorima u pogledu uslova poslovanja i kvalitetne radne snage", navodi se u saopštenju.

Tokom posete SAD, Vučić će se sastati i sa predstavnicima nekih od vodećih američkih kompanija, kao i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Vučić i Kirbi razgovarali su i o izbegličkoj krizi.

Vučić je rekao da je "Srbija, kao odgovorna država, spremna da preuzme obaveze i podeli teret sa drugim evropskim zemljama, iako nije članica EU", dok je ambasador SAD "pozdravio odgovornost i organizovanost" koju Srbija pokazuje u postupanju sa izbeglicama, navodi se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: