Vučić: Srbija izgubila radne navike

Nacionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 11:49

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da napredak Srbije nije moguć bez pametnog rasta i stalnog pristupa novim naučnim znanjima.

Vučić: Napredak Srbije nije moguć bez nauke. Foto: B92 Vučić: Napredak Srbije nije moguć bez nauke. Foto: B92

On je najavio da će 2016. biti godina reformi u sferi obrazovanja I zdravstva.

Vučić je na otvaranju konferencije Inovacije i transfer znanja-mogućnosti saradnje između Srbije I Italije rekao da bez drugačijeg, uspešnijeg i modernijeg obrazovanja nema napretka u ekonomiji, produktvnosti i rastu.

Prema njegovim rečima, istraživanje, razvoj i inovacije su ključni u pokretanju i održavanju razvoja srpskog društva.

- Bez 'pametnog rasta' svi teški koraci koje smo preduzeli ne bi bili dovoljni i zato je veoma važna spremnost na sticanje novog znanja I razvoj preduzetničkog duha - rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija izgubila preduzetnički duh, ali i radne navike i da je vreme da se vrati na stari put.

- Mislim da jednu od osnovnih potreba društva, potrebu za ekonomskim blagostanjem, možemo da zadovoljimo samo još boljim obrazovanjem, kao i da nauka služi široj društvenoj koristi i da se poveća stepen njene primene u privredi  - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, za to će biti potrebne različite stimulativne mere, kao i viši stepen zaštite intelektualne svojine.

Vučić je rekao da je Srbija spremna da uči od svojih prijatelja Italijana koji su postigli značajan napredak u toj oblasti i znaju formulu za pametan rast.

- Važnije je učenje od dobijanja novca, a novac više ni od koga ne tražimo, važniji je prenos znanja - rekao je Vučić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: