Vučić: Sve je manje razmimoilaženja sa SAD

Nacionalne vesti - Petak 18.09.2015 - 09:02

Srbija gradi iskrene i prijateljske odnose sa Amerikom, rekao je na kraju posete SAD predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da je sve manje razmimoilaženja sa Vašingtonom.

Različiti stavovi jedino oko Kosova. Foto TANJUG - Vlada Republike Srbije Različiti stavovi jedino oko Kosova. Foto TANJUG - Vlada Republike Srbije

U razgovoru za RTS, Vučić je rekao da je u svim razgovorima naišao na reči hvale za Srbiju, kao i da, osim pitanja Kosova, postoji sve manje razmimoilaženja Vašingtona i Beograda.

"Naš je posao i bolje po nas da imamo što manje problema, što manje razlika. Ne mislim da bi Amerika imala velikih problema da bi imala drugačije stavove od Srbije, ali mislim da je i njima stalo da pokažu i poštovanje u drugačiji odnos i da se grade ti drugačiji odnosi", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to se moglo videti i kroz politički deo posete, ali i kroz ekonomski.

"Kad vam zamenik američkog sekretara za trgovinu Brus Endrjus kaže da je ekonomija ta koja će napraviti još bolje veze i da planiraju da dođu u Srbiju i vide koju to još robu u okviru onih 500 proizvoda iz preferencijalnog sistema možemo da izvozimo za Ameriku, to su za nas veoma dobre vesti", rekao je premijer.

Vučić ističe da ako imate bolji status i veće poštovanje SAD, to je za male zemlje poput naše veoma važna stvar.

Predsednik Vlade Srbije ranije se sastao u Vašingtonu sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, čije su osnovne poruke premijeru i Vladi bile podrška, čestitke, ohrabrenje, ali i oprez.

"Mi moramo da ispunimo naš program, mi smo odlučni da to uradimo, dobili smo čestitke za ono što smo uradili bolje i više od onog što je očekivano", rekao je premijer.

Na pitanje da li Srbija i pored određenih neslaganja ima iskrenog prijatelja u SAD, Vučić je odgovorio da naša zemlja gradi iskrene i prijateljske odnose sa Amerikom.

"Ja sam predsednik Vlade, ali sam nedovoljno veliki i ne bih sebi pridavao takav značaj da ih ucenjujem na takav način, ali mi dajemo sve od sebe i pokušavamo da izgradimo nabolje moguće odnose, a ono što vidim s druge strane to je dobra volja, poštovanje", naveo je premijer.

B92, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: