Vučić: Tači će da trči u Brisel

Nacionalne vesti - Utorak 20.01.2015 - 15:53

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za dijalog o rudarko-metarulškom kombinatu Trepča, te da će u Briselu razgovarati o toj temi.

Komentarišući Tačijevu izjavu da se o Trepči neće pregovarati sa Srbijom jer je ona bogatstvo Kosova Vučić je kazao da je Srbija i dalje spremna za pregovore.

- Ako (ministar spoljnih poslova Kosova Hašim) Tači kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ne mogu da pretim. Mi smo spremni da razgovaramo, spremni na dijalog. Zasad mu to (Tačiju) nije prošlo, videćemo kako će ići u budućnosti, mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo - kazao je Vučić.

Vučić je kazao istakao da je Vlada Kosova želela da završi privatizaciju Trepče pre otvaranja tog pitanja u Briselu.

- Mislim da je to bilo s naše strane veoma ozbiljno i odgovorno ponašanje, ali mi smo samo obični ljudi, ali ako ti lideri u nebesima kažu da neće da dođu, onda neće doći u Brisel, ali ja se brinem da će da trče u Brisel – rekao je Vučić.

Vučić istakao da je o Trepči bilo razgovora i s predstavnicima Kvinte - pet najuticajnijih zemalja Zapada.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: