Vučić: ZSO – mrtvo slovo na papiru

Nacionalne vesti - Subota 17.03.2018 - 11:53

Beograd -- Više od pet godina pokušavamo na svaki način da dođemo do mira i rešenja kosovsko-metohijskog čvora, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pregovori će se nastaviti FOTO: D. Ristić/OK Radio Pregovori će se nastaviti FOTO: D. Ristić/OK Radio

On je u obraćanju naciji, na dan godišnjice pogroma na Kosovu, rekao da je u Briselskom sporazumu prvih šest od ukupno 15 tačaka posvećeno Zajednici srpskih opština.

Svih šest od 15 tačaka iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština su ostale mrtvo slovo na papiru, rekao je Vučić.

"Pet godina neko ne želi da ovo bude sprovedeno u delo. Nismo mi verovali da će Albanci učiniti bilo šta u srpsku korist. EU da je želela da ZSO bude formirana, da je to htela međunarodna zajednica, njihov uslov za viznu liberalizaciju Prištini bilo bi formiranje ZSO, a ne demarkacija sa Crnom Gorom", rekao je Vučić.

Predsednik je izjavio da će nastaviti razgovore sa Albancima kako bi se pronašlo kompromisno rešenje "kosovsko-metohijskog čvora", jer se Srbiji u budućnosti "ne piše dobro" ukoliko taj problem ne bude rešen.

"Nastaviću razgovore sa Albancima bez obzira što im ništa ne verujem. Mi nemamo drugi izbor. Moramo da pronadjemo kompromisno rešenje, ako ne bude tako, kompromisno, neće ga ni biti", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

On je kazao da će ako treba 20 sati obrazlagati kompromisno rešenje za kosovsko-metohijsko pitanje, a onda neka narod sam zaključi da li je on u pravu ili nije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: