Vujoviću ne dobacuj

Nacionalne vesti - Petak 30.01.2015 - 13:33

Predsednica parlamenta Maja Gojković u petak nije dozvolila ministru finansija Dušanu Vujoviću da polemiše sa poslanicima ukoliko nije dobio reč, nakon čega je on izašao iz sale, da bi se nakon izvesnog vremena vratio na sednicu.

Gojković je Vujovića više puta upozorila da ne može sa mesta da dobacuje drugim poslanicima, već da mora da se javi za reč kao i svi ostali.

Ministar finansija je ušao u raspravu sa zamenikom šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Jankom Veselinovićem, koji je obrazlagao neslaganje sa Predlogom zakona o osiguranju depozita.

- Ne može ministar da viče na poslanika u toku trajanja diskusije i da kaže da ne može to da sluša, to piše u Poslovniku i molim vas nemojte mi dobacivati – rekla je Gojković.


Ona nije dozvolila ni poslanicima Srpske napredne stranke da komentarišu ponašanje ministra.  

Vujović se po povratku na sednicu javio za reč i objasnio da je burno reagovao na rečenicu poslanika Jankovića da Ministarstvo finansija uzima funkcije Agenciji za osiguranje depozita.   

- Pročitajte rečenicu gde stoji da smo nešto uzeli - rekao je Vujović i dodao da je reagovao, jer je Janković pominjao njegovo ime i implicirao da je neko nešto oduzeo.

On je naveo da se pravo upravljanja prenosi samo tamo gde je akcionar Republika Srbija.

- Ako Ministarstvo finansija nema pravo da upravlja svojim akcijama, ja ne znam - rekao je Vujović.
 

Blic, tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: