Vukčević: Zločinci iz Oluje nedostupni Srbiji

Nacionalne vesti - Sreda 05.08.2015 - 09:04

Tužilac za ratne zločine rekao je da je to tužilaštvo obradilo na desetine slučajeva ratnih zločina u akciji "Oluja", ali da je procesuirano samo nekoliko.

Proceuirano samo nekoliko slučajeva ratnih zločina. Foto: B92 Proceuirano samo nekoliko slučajeva ratnih zločina. Foto: B92

Razlog tome su nemogućnost identifikacije i nedostupnost izvršilaca.

Vukčević je za današnji "Blic" rekao da je do sada Županijsko tužilaštvo u Rijeci podiglo jednu optužnicu za ubistvo tročlane srpske porodice u selu Kijane 1995. godine.

Vukčević navodi da je Tužilaštvo za ratne zločine sarađivalo sa Državnim tužilaštvom Hrvatske (DORH) u slučajevima "Paklenica", "Benkovac", "Kijani", "Gospić", "Vrginmost", "Bilice", "Ćista mala", "Petrinja".

"Za slučaj 'Dvor na Uni', naše tužilaštvo i DORH vode zajedničku istragu i zajedno su u Danskoj saslušali svedoke događaja od 8. avgusta 1995. godine, kada je ubijeno 12 hendikepiranih osoba srpske nacionalnosti, koji su se sakrili od rata u školi u Dvoru na Uni", naveo je Vukčević.

B92, Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: