Za 95 firmi u restruktuiranju ima kupaca

Nacionalne vesti - Petak 31.10.2014 - 17:00

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost (UGS) "Nezavisnost".

(Ilustracija) (Ilustracija)
To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i predstavnika Ministarstva privrede Srbije.
 
Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu Dragan Stevanović, pomoćnik Ministra Milun Trivunac, i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost". 
 
Ti spiskovi nisu konačni, jer bi i one firme nad kojima se pokrene stečaj mogle biti prodate ukoliko se naknadno pojave kupci iako je rok za slanje pisma o namerama istekao, rekao je Stevanović, a prenosi UGS "Nezavisnost" na svom fejsbuk profilu. 
 
Dodaje se da će naredne nedelje biti razmatrana pristigla pisma o namerama za one firme gde postoje izgledni strateški partneri. Sindikati će nakon toga moći da komentarišu svaku ponudu i predlože najbola rešenja. 
 
Stevanović je sindikalistima obećao da će nadležni državni organi proveriti bonitet i kredibilnost svih zainteresovanih kupaca, prenela je sindikalna centrala UGS "Nezavisnost". 
 
Zaposleni u firmama koje budu otišle u stečaj ostvariće pravo na socijalni program za koji su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: