Za koktele ambasadora i do 30.000 evra

Nacionalne vesti - Ponedeljak 23.02.2015 - 18:50

Za troškove reprezentacije diplomata i ambasada Srbije u svetu godišnje se iz budžeta izdvaja između 15.000 i 30.000 evra po diplomatsko konzularnom predstavništvu.

(ilustracija: theknot.com) (ilustracija: theknot.com)

Troškovi reprezentacije podrazumevaju ručkove, prijeme, i druge vidove održavanja neophodnih neformalnih diplomatskih kontakata, ali isključivo u skladu sa detaljnim instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova.

Prema pravilnicima MSP, taj novac ne bi smeo da se troši na "ugošćavanje" naših predstavnika koji dolaze u zvanične posete, jer su ti troškovi već pokriveni u vidu dnevnica koje dobiju u Beogradu.

Novi primer koji „bode oči“ je organizacija Dana državnosti u Parizu. MSP tvrdi da ambasador Rajko Ristić nije prekršio ni jedno pravilo ministarstva prilikom ove organizacije, jer je sredstva za proslavu obezbedio iz donacija.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: