Zabranjeni Parovi

Nacionalne vesti - Četvrtak 02.04.2015 - 15:35

Savet Regulatornog tela za elektronske medije privremeno je zabranio emitovanje rijaliti programa Parovi na Happy TV.

foto:B92 foto:B92
Zabrana je uvedena zbog emitovanja sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika.
 
Zabrana je doneta na sednici REM zakazanoj po hitnom postupku kojoj je po ovlašćenju prisustsvovao i Milomir Marić. Zabrana će trajati 24 sata i stupa na snagu od 3. aprila u 20 sati. Mera zabrane emitovanja rijaliti Parovi se odnosi i na prikazivanje na Internetu.
 
Kako je saopšteno iz REM TV Happy je u skladu sa zakonom naloženo da obustavi emitovanje programa Parovi zbog učinjene naročito teške povrede člana 28. Zakona o elektronskim medijima. 
 
Prilikom izricanja mere Savet je uzeo u obzir da je televiziji Happy zbog istog programa prethodno već izrečena mera upozorenja, a imajući, kako se navodi, u vidu povećani stepen odgovornosti Happy TV kao nacionalnog emitera, te stepen ugrožavanja maloletnika, kao i elemente pornografije. 
 
Toj TV je, dodaje se, naloženo koje mere treba da preduzme u cilju otklanjanja povreda zakona. 
 
REM, kako se navodi, po važećim zakonima, nijednom mediju pa ni Heppy TV ne može da izrekne direktnu finansijsku kaznu, ali je, podseća se, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, podneo 14 prekršajnih prijava protiv te televizije za šta im prekršajni sud u zakonom predviđenom postupku može izreći maksimalnu kaznu od 14 miliona dinara kao pravnom licu, kao i maksimalnu kaznu od 1.400.000 dinara odgovornom licu. 
 
Dodaje se i da će to regulatorno telo za elektronske medije nastaviti da se stara da programski sadržaji koji mogu da naškode fizičkom, moralnom ili mentalnom razvoju maloletnika ne budu dostupni putem usluge radija i televizijskog emitovanja kao i da podstiče medije da organizuju stalnu unutrašnju kontrolu sadržaja sa stanovišta zaštite maloletnika. 
 
O tome je, kako se navodi, na sastanku razgovarano i sa Marićem.
B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: