Zadužujemo se 92€ u sekundi

Nacionalne vesti - Utorak 03.02.2015 - 08:38

Javni dug Srbije uvećava se 92 evra svake sekunde, oko 330.000 evra na sat ili oko 7.965.000 evra dnevno, navodi se u saopštenju Instituta za industrijske odnose koji je pokrenuo sajt ,,Sat javnog duga", na kojoj će građani moći da prate rast javnog duga Srbije.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Javni dug Srbije trenutno iznosi 24.700.725.057 evra.
 
Proračun je rađen na osnovu podataka o visini javnog duga Ministarstva finansija na dan 30.11.2014, visine predviđenog zaduživanja radi pokrivanja budžetskog deficita na osnovu Zakona o budžetu za 2015. godinu i prosečne visine kamatnih stopa na dugoročne državne hartije od vrednosti. 
 
- Ovim želimo da doprinesemo informisanju građana o neodrživom zaduživanju i iracionalnoj državnoj potrošnji – navedeno je u saopštenju.
 
Institut je u saopštenu zatražio da i neke od državnih institucija postave sajt za praćenje javnog duga zbog postojanja više različitih metodologija za obračun javnog duga koji koriste različite državne institucije (Ministarstvo finansija, Narodna banka, Fiskalni savet).
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: