Žandarmi na sudu negirali krivicu

Nacionalne vesti - Četvrtak 30.04.2015 - 12:14

Pripadnici Žandarmerije, optuženi za prebijanje Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojice vojnih policajaca, negirali su krivicu.

Foto:N1 Foto:N1

Osmorici žandarma počelo je suđenje u Višem sudu u Beogradu za incident koji se dogodio tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

Glavni pretres počeo je čitanjem optužnice kojom se žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević terete za krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe i zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, dok je Rade Matić optužen za zloupotrebu službenog položja.

Tužilac je kao svedoke predložio policijske službenike Miroslava Badića i Predraga Ćirkovića, službenika vojne policije Darka Kostića, novinarku i snimatelja televizije N1 Jelenu Zorić i Slobodana Španića kao svedoke Đorđa Gačanovića i Darinku Mitrović.

Tužilac je takođe zatražio da se ispitaju i oštećeni brat premijera Srbije Andrej Vučić, brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali i vojni policajci Saša Stanković i Saša Jovanović.

Odgovarajući na optužnicu, advokat Predraga Mitrovića Zoran Saveljić istakao je da je ona krivo postavljena, jer se u radnjama optuženog Mitrovića ne stiču elementi krivičnog dela.

On je istakao da Mitrović nije znao da u tom incidentu učestvuju vojna lica i dodao da Andrej Vučić nije vojno lice niti je vršio vojni zadatak.

Kao svedoke predložio je Ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, komandanta žandarmerije Milenka Božovića, policajce Senada Koštića, Nebojšu Anđelkovića, Dragana Šekarića, Predraga Ćirkovića, Miroljuba VIdojkovića i Miroslava Badića.

Zatražio je i da se kao dokaz pribavi od vojnih vlasti plan obezbeđenja i patrolni list za Stankovića i Jovanovića i suočenje oštećenih sa okrivljenima.

Snimak incidenta u kojem su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, objavio je kanal N1.

TANJUG, N1

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: