Žandarmu 40 godina zbog ubistva

Nacionalne vesti - Utorak 28.04.2015 - 16:06

Viši sud u Kraljevu potvrdio je prvobitnu presudu po kojoj je žandarm Aleksandar Krstić iz Kraljeva osuđen na 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva.

Foto: Freeimages.com Foto: Freeimages.com

Njegova nevenčana supruga Ivana Radivojević osu]ena je na dve i po godine zatvora.

Krstić je u martu prošle godine osuđen na 40 godina zatvora jer je u julu 2013. godine ubio i zapalio dvojicu Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića.

Sudsko veće Višeg suda je, po odluci Apelacionog suda u Kragujevcu, donelo presudu da se saučesniku u ovom ubistvu Goranu Dabiću iz Kragujevca poveća kazna sa osam na devet godina zatvora.

Milovan Stojanović iz Jagodine, punomoćnik porodice ubijenog Srđana Tomića, rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud samo Dabiću povećao kaznu za nelegalno držanje oružja, dok za drugog saučesnika, Ivanu Radovijević, nije promenjena provobitna presuda.

- Apelacioni sud je tražio da se detaljnije i preciznije razmotre činjenice koje su iznesene u istrazi, jer smatraju da ih je sud osudio manjom kaznom zatvora. Traženo je da se Dabiću i Radivojevićevoj sudi za pomaganje u teškom ubistvu - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Sudsko veće u Kraljevu to nije prihvatilo i zadržali su isti stav kao i na suđenju.

Stojanović je napomenuo da će se porodica ubijenih pridružiti Tužilaštvu, koje će uložiti žalbu.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: