Završen skrinig za 22 od 35

Nacionalne vesti - Petak 21.11.2014 - 17:00

Narodna poslanica SPS Dijana Vukomanović izjavila je da je bilateralni i eksplanatorni skrining završen za 22 od 35 poglavlja za pregovore Srbije sa EU.

Ponovo zajedno Ponovo zajedno

Vukomanovićeva, koja je zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove, razgovarala je danas sa delegacijom Parlamenta i Senata Rumunije, koju je obavestila o napretku Srbije u procesu pregovora sa EU, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Ona je zahvalila na principijelnoj podršci i odluci Rumunije da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Predsednik Odbora za spoljne poslove parlamenta Rumunije Petru Filip istakao je da Rumunija bezuslovno podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, i ponovio da njegova država ne podržva samoopredeljenje na etničkoj osnovi.

Sa delegacijom Rumunije razgovarali su i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Rumunijom, potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković i predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.


 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: