Zbog notara budžet gubi 40 miliona mesečno

Nacionalne vesti - Nedelja 23.11.2014 - 17:49

Srpsko advokatsko društvo tvrdi da republički budžet mesečno gubi 39 miliona dinara, od kada takse za overe naplaćuju javni beležnici, a ne sudovi.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Predstavnici advokata su predstavili podatke sedam osnovnih sudova u Srbiji među kojima su dva beogradska, sud u Čačku, Sremskoj Mitrovici, Jagodini, Požarevcu i Valjevu o prihodima za pravih osam meseci ove godine od naplate sudskih taksi i poslednja dva meseca od uvođenja javnog beležništva.

Advokat Uroš Tešmanović je precizirao da se podaci o gubicima sudova odnosno budžeta Srbije odnose samo na takse za overe, kao i da se još uvek ne zna tačan podatak o odlivu sredstava iz sudova s obzirom da tom udruženju nisu dostavljeni podaci iz "većih" sudova u zemlji, kao što su Prvi osnovni sud u Beogradu i Osnovni sud u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, manjak taksi u sudovima vidljiv je i zbog štrajka advokata koji traje već dva meseca, ali te će se takse svakako naplatiti kada štrajk prestane, za razliku od naplaćenih notarskih taksi.

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: