ZSO neće imati izvršna ovlašćenja

Nacionalne vesti - Četvrtak 02.07.2015 - 10:55

ZSO imaće skupštinu, izvršno veće i bord, ali ne i izvršna ovlašćenja, predviđeno je nacrtom sporazuma o formiranju ZSO, prenosi "Koha ditore".

Foto Arhimandrit Sava Janjić, FB Foto Arhimandrit Sava Janjić, FB

U tekstu se navodi da će ZSO imati izvršno veće koju će činiti gradonačelnici opština članica te zajednice, rekli su za "Koha ditore" neimenovani izvori.

List piše i da će, pored skupštine i izvršnog veća, ZSO imati i bord.

Kosovski zvaničnici, kako prenosi "Koha ditore", ponovili su da u nacrt sporazuma o formiranju ZSO neće biti uključen zahtev srpske delegacije da ta zajednica ima izvršna ovlašćenja.

Nesuglasica između srpske i prištinske strane u dijalogu u Briselu, kako piše "Koha ditore", ima i oko ostalih tema ali ne i oko Telekoma.

Dnevnik prenosi i da je po pitanju barikade na mostu na Ibru obema stranama predstavljen projekat EU koji predviđa njeno uklanjanje najkasnije do 1. oktobra.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: