Anino srce kao zdravo

Regionalne vesti - Subota 26.09.2015 - 08:21

Samohrana majka iz Niša vratila se kući posle spasonosne operacije u Beču. Ostalo novca i za kontrolni pregled.

U akciju se uključila čitava južna Srbija. Foto: FB U akciju se uključila čitava južna Srbija. Foto: FB

Borba za srce Ane Tasić urodila je plodom, pa se ova samohrana majka uspešno oporavlja posle hirurške intervencija u bečkoj AKH klinici, koja je plaćena novcem prikupljenim u humanitarnoj akciji, i nestrpljivo očekuje kontrolni pregled zakazan za kraj godine.

Podsetimo, Ana se godinama unazad bori sa srčanom anomalijom zbog koje je, tokom poslednje godine, čak tri puta bila životno ugrožena. Zbog slabosti, nije mogla ni da se kreće, ni da samostalno brine o sebi i ćerki, a u Srbiji niko nije mogao da joj pomogne. Spas je bio u Austriji, ali se najpre isprečio novac, da bi se potom dogodilo čudo: humanitarna akcija pod nazivom "Borba za Anino srce" pokrenuta je najpre na socijlanim mrežama, a onda i u mnogim gradovima, pa je brzo prikupljeno 19.000 evra.

- Zahvalna sam svima koji su pomogli, jer sam se pred put u Beč, sredinom avgusta, baš loše osećala, delom i zbog odvajanja od deteta. Srećom, ablacija, odnosno intervencija na srčanom nervu je uspela i već gotovo mesec dana živim kao svi zdravi ljudi - objašnjava hrabra žena koja je, na opštu radost porodice, 1. septembra sama automobilom odvezla ćerkicu u školu.

Anina majka, Slađana Stanisavljević, napominje da je tokom nedavnog boravka u Austriji potrošena samo polovina prikupljenog novca, pa je ostalo dovoljno i za odlazak na kontrolu od koje svi očekuju da pokaže kako operacija srčanog zaliska - koju lekari još nisu isključili - ipak neće biti potrebna...

HVALA

FEJSBUK-zajednica je za Anu, tokom samo jednog dana, prikupila čak 7.000 evra, a onda su na scenu stupile Nišlije, Surduličani, Leskovčani... Novosađani su akcije organizovali akcije na Štrandu, pa zahvat u Beču nije morao da se odlaže.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: