Hitac u poslovnog partnera zbog propalog biznisa

Regionalne vesti - Petak 17.04.2015 - 07:46

Policja je uhapsila B.J. (43) iz Niša zbog sumnje da je hicem iz pištolja pokušao da ubije Nišliju Đ.D. (51) 15. aprila oko ponoći u hodniku zgrade na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Foto: B.Janačković Foto: B.Janačković

Sumnja da se je B.J. nakon kraće rasprave ispalio dva hica iz pištolja od kojih je jedan ranio Đ.D. u leđa, nanevši mu teške telesne povrede. Policija je brzo identifikovala napadača i krenula u potragu za njim, ali se on juče sam predao.
 

- Đ.D. je izašao oko 22.40 časova da prošeta psa ispred zgrade. Njegovi ukućani čuli su oko 23.30 časova dva hica nakon čega je Đ.D. utrčao u stan držeći se za grudi, rekaviši: „Upuca me“. On je hitno prebačen u Klinički centar u Nišu gde je operisan, kaže naš izvor.


Sumja se da je do obračuna došlo zbog neuspešnog posla razmene automobila za veštačko đubrivo koji su dvojica poznanika pokušala da odrade.


-Navodno su imali dogovor da prodaju neki automobil i da od tog novca počnu zajedniki biznis. Ali, to ima je propalo jer nisu uspeli da povrate novac. Te večeri su se posvađali ispred zgrade. Prvo je u ulaz ušao Đ.D a za njim i B.J. koji je, pošto je pucao na njega pred vratima stana, pobegao i sakrio se u lokal koji se nalazi u blizini. Posle je otišao u jednu kuću gde je sakrio pištolj, ali se juče prijavio policiji i sve priznao, kaže naš sagovornik.


Komšije su još u šoku zbog svega što se desilo.


-Čula sam prvo neku svađu ispred zgrade. Jednog su muškacra zadržavali da negde ne ide, a on se opirao i na kraju potrčao. Mislim da je to bio ovaj što je pucao. Posle pet minuta čula su se dva pucnja u hodniku zgrade a potom zapomaganje žene Đ.D i njegovog sina. Sin je išao do vrata do vrata lupajući i tražeći telefon da bi pozvao policiju i hitnu pomoć. Mnogo smo se prepali, cele noći nismo spavali, kaže jedna od komšinica.


Povređeni Đ.D. je prebačen u urgentni centar i odmah operisan. Zadobio je povrede grudnog koša, desnog plućnog krila, dijafragme i trbuha. Metak mu je iskidao dijafragmu, koju su hirurzi ušili. Posle operacije njegovo stanje je stabilno i trenutno nije bio životno ugrožen.


Osumnjičenom B.J. određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Branko Janačković, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: