Nasilno upali na predavanje Vladete Jerotića

Regionalne vesti - Nedelja 22.03.2015 - 15:49

Nesporazum između Saveza studenata Filozofskog fakulteta i Nišlija koji su želeli da čuju predavanje akademika Vladete Jerotića u Nišu na temu ljubavi rezultirao je skandalom.

Foto: I. Anđelković Foto: I. Anđelković

Navodno je predavanje bilo predviđeno samo za studente Filozofskog fakulteta, ali je na njihovoj Fejsbuk stranici navedeno da je ulaz besplatan, što su preneli i pojedini mediji, pa se oko 1.000 ljudi okupilo, u subotu uveče, nešto pre 18 sati ispred niškog Narodnog pozorišta.

Do pravog haosa je došlo kada su građani videli da se karte dele samo pojedincima i da nije svima dozvoljen ulaz.
 
Nišlijka Maja Stojilković obratila se našoj redakciji pismom u kojem je s razlogom kritikovala prganizatore.
 
- Otvoreno predavanje Vladete Jerotica reklamirano je ne samo na Fejsbuk stranici, već i radiju i novinama, sa informacijama da predavanje nije samo za studente Filozofskog fakulteta, već da su dobrodošli svi i da je ulaz besplatan. Osim što su promenili salu, koja i dalje nije bila dovoljnog kapaciteta, organizatori nisu mogli da urade ništa smislenije da spreče haos, već da istog dana podele karte o čemu nisu obavestili Nišlije ni na koji način.

Veliki broj građana komentarisao je na društvenim mrežama, a nezadovoljni su i studenti i građani koji nisu mogli da uđu u salu pozorišta.
 
Jedan od organizatora Milan Videnović kaže da ni on nije mogao da uđe u pozorište iako je trebalo da pre početka održi govor.
 
- Predavanje akademika Jerotića bilo je predviđeno samo za studente Filozofskog fakulteta, povodom beležavanja 25 godina postojanja Saveza studenata. Pošto je interesovanje bilo veliko, a naš amfitetar prima 200, maksimalno 300 ljudi, zatražili smo najpre Dom Vojske, koji je bio zauzet, pa smo sklopili dogovor sa Narodnim pozorištem, koje je zbog kapaciteta od 520 mesta tražilo da odštampamo i podelimo karte studentima, što smo i uradili.

Međutim, neki mediji su preuzeli ovu vest, stavivši da je ulaz slobodan. Tražili su karte od organizatora i vređali ih. Zatim su nasilno ušli unutra, mnogi studenti ostali su napolju, jer je ušlo svega njih 100. Predavanje je kasnilo, umesto u 18 počelo je u 19 sati, došla je čak i policija koja nije mogla da spreči upad građana - navodi Videnović.
 
Oni koji su uspeli da slušaju predavanje otišli su zadovoljni, dok je veliki broj njih ostao uvređen i ponižen.
 
Građani kažu da su vređani, gurani, a to isto tvrde i organizatiri.

Ivana Anđelković, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: