630 radnika “Simpo ŠIK-a” štrajkuje

Regionalne vesti - Utorak 08.04.2014 - 19:01

630 radnika "Simpo ŠIK-a" iz Kuršumlije stupilo je u ponedeljak u generalni štrajk zbog teške finansijske situacije u kojoj se kompanija nalazi, rekao je predsednik Samostalnog sindikata tog preduzeća Aleksandar Eraković.

Radnici Simpo ŠIK-a u generalnom štrajku (Foto: youtube) Radnici Simpo ŠIK-a u generalnom štrajku (Foto: youtube)
Oni su u ponedeljak u 6h ujutru obustavili rad u četiri pogona, tražeći da se obezbedi kontinuitet rada u svim pogonima, isplatu zaostalih plata i povećanje zarada radnicima uz istovremeno smanjenje direktorskih plata.
 
"Ne znamo gde su završile investicije koje je država tada (pre pet godina) obezbedila, a sada su ugroženi zaposleni i dobavljači sirovina", kazao je Eraković.
 
On je na sednici lokalne skupštine u Kuršumliji zatražio od odbornika da izađu u susret zahtevima štrajkača upozorivši da će u suprotnom, preduzeće "Simpo ŠIK" opet biti suočeno sa zatvaranjem.
 
"Simpo ŠIK" je pre pet godina uzeo u zakup na period od 20 godina pogone kuršumlijskog preduzeća "ŠIK Kopaonik" i tada je na posao vraceno 630 radnika.
 
U međuvremenu je Javno preduzeće "Srbijašume" obustavilo isporuke sirovina "Simpo ŠIK-u" zbog velikih dugova koje velikih dugova koje kuršumlijsko preduzeće ima prema "Srbijašumama".
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: