Advokat Dozet kažnjen brisanjem iz imenika

Regionalne vesti - Ponedeljak 20.04.2015 - 21:20

Disciplinski sud Advokatske komore u Nišu izrekao je Draganu Dozetu iz tog grada disciplinsku meru brisanja iz imenika advokata u trajanju od tri godine jer se nije priključio protestu svojih kolega.

Foto: Dnevnik.rs Foto: Dnevnik.rs

Disciplinski sud je konstatovao da se Dozet oglušio na odluku Advokatske komore Srbije (AKS) i nije poštovao uputstvo o obustavi rada advokata koje je izdala AKS.

Dozet je rekao da će se žaliti na odluku Disciplinskog suda u Nišu AKS, a ukoliko ona bude potvrdila prvostepenu odluku da će povesti upravni spor i tražiti privremenu meru da može da nastavi da se bavi advokaturom do okončanja tog spora.

Dozet smatra da mu je bilo ugroženo ustavno pravo na rad i da niko nije mogao da ga na silu natera na obustavu ako on sam nije pristajao na takav vid protesta. On se posebno zalagao tokom protesta da advokati moraju da postupaju u krivičnim  predmetima u kojima je odbrana obavezna.

Njemu se zamera ne samo što je radio tokom štrajka advokata, već i što je svojim izjavama medijima, kako se navodi, naneo štetu advokaturi, njenoj samostalnosti i nezavisnosti.

Dozet napominje da samostalnost i nezavisnost advokature izvire iz samostalnosti i nezaviosnosti advokata kao pojedinca, pa ako nema samostalnosti i nezavisnosti za pojedinca nema je i za advokaturu.

Niškom advokatu Bobanu Džuniću izrečena je ranije mera brisanja iz imenika advokata na period od jedne godine, a i on je novinarima rekao da će se na takvu odluku žaliti.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: