Aeromiting Vojske Srbije

Regionalne vesti - Ponedeljak 19.09.2016 - 10:37

Najveće interesovanje okupljenih izazvao je letački program u kojem su učestvovala tri helikoptera, „gazela“, „gama“ i „XT-40“, kao i dva aviona tipa „orao“.

Avion iznad Niša. Foto:Dejan Vasiljević, VS Avion iznad Niša. Foto:Dejan Vasiljević, VS

Više hiljada Nišlija uživalo juče u „otvorenom danu“ 98. vazduhoplovne brigade na niškom aerodromu.

Najveće interesovanje okupljenih izazvao je letački program u kojem su učestvovala tri helikoptera, „gazela“, „gama“ i „XT-40“, kao i dva aviona tipa „orao“. Od vratolomija koje su izvodili piloti helikoptera prisutnima je zastajao dah.

Avioni su leteli u brišućem letu bez lupinga. Pažnju prisutnih privukao je i desant padobranaca skokovima sa zastavama i pokaznom vežbom spasavanja.

Najmlađi posetioci, a bilo je ih najviše, uživali su u kokpitima letelica „pilotirajući“ barem i na tren uz ljubaznost i budnost pilota.

Posetioci su imali priliku da razgledaju i obnovljeni arsenal naoružanja i opreme. „Otvoreni dan“ pre svega je simbol otvaranja kapija niškog aerodroma posle dugo vremena i nakon ratnih događaja iz devedesetih.
 

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: