AL: Dobili otkaz zbog štrajka

Regionalne vesti - Utorak 01.04.2014 - 23:52

Članovi sindikata “Frada” iz Aleksinca otpušteni zbog organizovanja nedavnog štrajka, najavili su štrajk glađu.

Otpušteni radnici “Frada” najavili štrajk glađu (Foto: Blic) Otpušteni radnici “Frada” najavili štrajk glađu (Foto: Blic)
Otpušteni radnici od Vlade Srbije traže da preispita njihove otkaze ali i privatizaciju fabrike filtera. Oni tvrde da je štrajk organizovan po zakonu i da su tražili da im se za tri meseca isplate minimalne zarade od po 20.000 dinara, jer su dobili samo tri “pozajmice” od po 10.000 dinara.
 
-Razlog za otkaz je navodno nelegalni sindikalni štrajk. Za godinu dana, radnici su dva puta papirološki “šetani” između firmi “Frad filteri” i “Frad internacional”, iako su sve vreme radili na istim mestima. Preregistrovali smo sindikat na “Frad internacional” čim su radnici prebačeni u tu firmu prvi put, ali obrazloženje za otkaz je bilo da smo u momentu štrajka bili radnici “Frad filtera” - kaže Zoran Miljković, predsednik sindikata “Nezavisnost”, koji smatra da su otkazi osveta direktora, Branimira Zabunovića, za prošlogodišnju tužbu kada je jednog radnika udario, a njega opsovao.
 
“Frad” je prodat 2003. godine za 800.000 evra MPS grupi, vlasništvo Dušimira Zabunovića, Branimirovog brata.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: