Bacaju višnje zbog niske cene

Regionalne vesti - Utorak 15.07.2014 - 10:36

Meštani sela Donja i Gornja Stražava kod Prokuplja u znak protesta zbog niske otkupne cene višnje bacili su ovogodišnji rod na kraju sela na mestu zvanom Stražavačka utrina.

Tone višanja na utrini (Foto: facebook.com/vesti.izprokuplja) Tone višanja na utrini (Foto: facebook.com/vesti.izprokuplja)
Oni smatraju da je otkupna cena od 25 dinara za kilogram potpuno neprihvatljiva jer ne može da pokrije ni osnovne proizvođačke troškove.
 
Predsednik Mesne zajednice Gornja Stražava Dragoslav Milosavljević objasnio je da u oba sela ima 200 domaćinstva i da je, po gruboj proceni, svako domaćinstvo imalo rod od po 9.000 kilograma.
 
- Berači traže 11 dinara po kilogramu, a mi dobijamo od otkupljivača, koji jedan dan otkupljuju, pa tri ne, 25 dinara. To ne pokriva ni osnovne troškove proizvodnje i zato su se mnogi odlučili na to da bace ovogodišnji rod - kaže Milosavljević.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: