Besplatne lične karte za siromašne Rome

Regionalne vesti - Sreda 01.04.2015 - 16:17

Oko 180 siromašnih Roma iz Pirota dobiće besplatne lične karte u akciji koju sprovodi Nacionalni savet Roma u Srbiji i organizacija „Inicijativa za razvoj i saradnju“ iz Srbije.

Autor Marija Penčić, Južne vesti Autor Marija Penčić, Južne vesti

Savetnik za manjinska pitanja i član Nacionalnog saveta Roma iz Pirota Aleksandar Durmišević kaže da je od početka godine u ovoj akciji četrdesetak Roma dobilo besplatne lične karte.

Jedna od njih je i Rozita Haljiji koja u veoma teškim uslovima živi u Pirotu.

 - Četiri godine nisam mogla da uzmem ličnu kartu jer sam siromašna. I to malo socijalne pomoći ide na hranu. Sada će i moj sin da dobije ličnu kartu - kaže Rozita za Južne vesti.

Durmišević kaže da su u romskom naselju, bukvalno idući od kuće do kuće, pronašli 180 Roma bez ličnih dokumenata.

To je veliki broj veoma siromašnih ljudi i trudimo se da u okviru akcije svi dobiju besplatne lične karte. Ovo je jedan od načina da ostvare svoja prava - kaže Durmišević.

Dodaje da su pokretanje ove akcije inicirali Dejan Živković, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Roma u Srbiji, i organizacija "Inicijativa za razvoj i saradnju“.

Autor Marija Penčić Izvor Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: