Besplatno samo za direktore

Regionalne vesti - Petak 13.03.2015 - 07:32

Javno komunalno preduzeće „Naissus“ iz Niša raspisalo je javnu nabavku za kupovinu sokova i drugih bezalkoholnih napitaka za 2,5 miliona dinara!

tekst i foto: Blic.rs tekst i foto: Blic.rs
 
Da mere štednje i dalje važe samo za građane, a ne i za javna preduzeća, svedoči podatak da je petina ovog iznosa namenjena besplatnoj reprezentaciji na koju pravo imaju samo direktori i šefovi „Vodovoda“.
 
Na listi za nabavku je 7.750 litara gaziranih sokova, 5.500 litara sokova sa sadržajem voća od 35 odsto, ali i 600 litara sokova sa 100 odsto voća, čak 1,2 tone kafe, 350 kilograma šećera i 700 pakovanja čaja. 
 
Planirana je i nabavka 16.500 pakovanja instant kafe „3 u 1“, kao i 10.000 pakovanja kafe „2 u 1“. Iako se radi o preduzeću čija je primarna delatnost proizvodnja vode, planirana je i kupovina 3.150 litara mineralne vode!
 
Direktor „Vodovoda“ Dejan Andrejević kaže da je većina pića namenjena prodaji u kafe-kuhinji „Vodovoda“ koja postoji već 40 godina, u kojoj radnici mogu da kupe bezalkoholne napitke „po nabavnim cenama“ tako što im se potrošeni iznos odbija od plate. Samo je manji deo namenjen reprezentaciji na koju pravo imaju rukovodioci.
 
- Pravo na besplatno korišćenje kafe, čajeva, sokova i mineralne vode (alkoholna pića se ne služe) imaju direktor, zamenik direktora, saradnici direktora, rukovodioci sektora i šefovi sužbi. Bezalkoholna pića služe se prilikom poslovnih sastanaka, prezentacija i sličnih skupova u JKP „Naissus“. Najviše pića se troši na velikim skupovima kao što su obeležavanje Svetskog dana voda, poseta đaka nekom od naših izvorišta ili objekata, „Otvoreni dan Vodovoda“, godišnjica JKP „Naissus“, poseta kolega iz drugih vodovoda u Srbiji i okruženju - navodi Andrejević.
 
Utrošene količine pravdaju se potpisom onoga ko naručuje, a ako se u toku meseca prekorači odobreni iznos, tvrdi Andrejević, plaća se iz sopstvene zarade. 
 
- Odobrena reprezentacija na mesečnom nivou u preduzeću je 45.000 dinara, što je oko jedne petine procenjene vrednosti javne nabavke za navedene artikle na godišnjem nivou. Radi se o planiranim vrednostima koje se razlikuju od utrošenih vrednosti koje su iskazane na kraju godine - tvrdi on.
Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: