Bivši direktor Jugoistoka u pritvoru

Regionalne vesti - Četvrtak 29.01.2015 - 10:36

Zbog mogućnosti uticaja na svedoke Viši sud u Nišu odredio je jednomesečni pritvor bivšem direktoru "Jugoistoka" i lideru niškog SPS-a Igoru Novakoviću i još petorici uhapšenih zbog sumnje da su umešani u korupciju.

(Foto: twitter.com) (Foto: twitter.com)

Prema proceni sudije za prethodni postupak, Novakoviću, šefu njegovog kabineta, vlasnici preduzeća CIM Grupa, vlasniku agencije “Account” i službeniku “Telekoma”, koji su uhapšeni u utorak,  pritvor je određen i zbog mogućeg "uznemiravanja javnosti".

Novaković je osumnjičen da je mimo procedura dodelio CIM grupi posao, a preko 30 miliona dinara je, kako su kazali u policiji, zatim "vađeno" preko fantomskih firmi.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa zloupotrebom 260 mobilnih telefona vrednih preko 50.000 evra dobijenih od "Telekoma", koji su navodno umesto kod radnika "Jugoistoka" nelegalno završili u rafovima raznih prodavnica.

Novakoviću se na teret stavlja i da je novcem "Jugoistoka" popravku službenog automobila, umesto u ovlašćenom servisu, platio 8.000 evra servisu u Svrljigu.

Prema informacijama iz Višeg tužilaštva, Novakoviću je pozlilo u sredu tokom ispitivanja, nakon čega je odvezen u Klinički centar Niš.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: