Blokiran račun Hitne pomoći

Regionalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 07:37

Iako je račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš blokiran od 9. marta zbog prinudne naplate radnika Stomatološke službe, funkcionisanje ove zdravstvene ustanove nije ugroženo ističe njen direktor Saša Milutinović.

foto:Juzne vesti foto:Juzne vesti
On za Južne vesti napominje da građani ne treba da brinu, da nema potreba za panikom, jer rad “hitne pomoći ne sme nikad da bude doveden u pitanje”.
 
Poslovanje Zavoda jeste otežano, ali ono što je bitno za građane jeste da zdravstvena zaštita i pružanje hitne medicinske pomoći nisu time ugroženi. 
 
U kontaktu smo sa Ministarstvom zdravlja, Gradom i svim relevantnim činiocima i tražimo sistemsko rešenje koje bi trajno rešilo ovaj problem - kaže direktor niške Hitne pomoći Saša Milutinović.
 
Objašnjava da je jedino redukovana antibiotska terapija.
 
Antibiotska terapija će biti potpuno dostupna u oblasti hirurgije, stomatologije i pedijatrije, ali ne i za opštu populaciju. Odrasli koji treba da prime antibiotsku dozu, koja nije urgentna terapija, moći će sa nalogom svog izabranog lekara to da urade u dežurnim ambulantama i Domu zdravlja - kaže Milutinović.
 
On ističe da je račun blokiran jer su radnici Stomatološke službe, koji nisu predviđeni kadrovskim planom Ministarstva zdravlja i imaju status neugovorenih radnika, zbog toga što im kasne plate pustili izvršenje o prinudnoj naplati.
 
Podsetimo, Republički fond za zdravstveno osiguranje ne uplaćuje potrebna sredstva za zarade zaposlenih u Stomatološkoj službi, odnosno ne finansira njihove plate u punom iznosu. Novac za plate stomatologa opredelio je i Grad Niš, kako se ova služba ne bi ugasila.
Juzne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: