Bluzeri zatvorili Nišvil

Regionalne vesti - Ponedeljak 18.08.2014 - 07:21

U Nišu je u nedelju uveče završen Nišvil džez festival, koji po tradiciji otvaraju i zatvaraju niške grupe, a sada je ta privilegija pripala mladom sastavu Proces.

Blues Brotherssi na Nišvilu, foto Tanjug  Blues Brotherssi na Nišvilu, foto Tanjug

Završnica festivala bila je rezervisana za legendarni Originalni Bluz Bradrs bend i američku pevačicu Iyoka.

Bluz Bradrsi su svirali hitove iz dugogodišnje karijere ovog sastava i numere iz istoimenog filma. Vedrog duha, sa humorom i bez njega, muzičari su tokom čitavog koncerta komunicirali sa publikm.

Jedan od pevača, Tomi, u jednom trenutku je rekao da je isped njega "divlja publika", pa je njihov nastup bio muzičko-zabavljački šou u kome je učestvovala i publika.

Neposredno pre Bluz Bradrsa nastupila je amerikanka Iyoka. Iako najavljivana kao jedna od najvećih zvezda festivala, njen nastup je izazvao veće oduševljenje nego što se očekivalo.

Energična, duhovita i iznad svega emotivna muzika bila je ono što je publici trebalo. Prepune tribine i prostor ispred bine ođekivale u ritmu Iyokinih peama.

Završne večeri Nišvila nastupili su još i japanski trioTokamen Nabuki, domaći Fiš in oil i brazilski Danijel Mrqes trio.

Posećenost sinoćnjih koncerta prevazišla je sve prethodne večeri. Broj posetilaca je rastao svakim danom festivala, a organizatori prema prvim procenama govore da je za četiri večeri Nišvila, Nišku tvrđavu posetilo oko 150.000 ljudi.

Novi magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: