Borci brane generale

Regionalne vesti - Subota 22.08.2015 - 08:47

Predstavnici boračkih udruženja nameravaju da organizuju tribine i mitinge u znak protesta zbog najavljenih optužnica Specijalnog suda za ratne zločine u Prištini protiv Bratislava Dikića, Ljubiše Dikovića i Momira Stojanovića.

Diković, Dikić i Stojanović. Foto: Ministarstvo odbrane Diković, Dikić i Stojanović. Foto: Ministarstvo odbrane

Predstavnicic boračkih udruženja sa juga Srbije nameravaju da u svim većim gradovima u Srbiji organizuju tribine i mitinge u znak protesta zbog najavljenih optužnica Specijalnog suda za ratne zločine u Prištini protiv trojice srpskih generala - Bratislava Dikića, Ljubiše Dikovića i Momira Stojanovića.

Predsednik Saveza udruženja boraca 1990-1999. godine Rodoljub Vuković najavio je u Nišu i formiranje "vrhovnog štaba" za odbranu srpskih generala i svih drugih boraca protiv kojih će Sud u Prištini podići optužnice.

- Štab će činiti predstavnici 19 boračkih i patriotskih organizacija, pravni eksperti, kao i svi građani koji žele da se priključe - naveo je Rodoljub Vuković. - Nećemo više dozvoliti da naši saborci montiranim i lažnim optužnicama budu optuživani i suđeni za časna i herojska dela odbrane Srbije i srpskog naroda.

General Bratislav Dikić za "Novosti" kaže da nema nikakvu zvaničnu informaciju i najave o podizanju optužnice.

- Sa svojim hrabrim saborcima iz SAJ-a časno sam branio Srbiju i moj srpski narod gde god je to trebalo i lično se time ponosim - navodi Dikić. - Naše čojstvo i junaštvo na KiM je poznato svima. Savest mi je mirna i montirane optužnice albanskih terorista me nimalo ne dotiču.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: