Carina: Bacio robu na ničiju zemlju

Regionalne vesti - Sreda 03.02.2016 - 18:27

Nakon što su mu carinici na Gradini naložili da vrati u Bugarsku trgovačku robu koju nije mogao da ocarini po skraćenom postupku, jedan Piroćanac je, iznerviran, izbacio kese sa robom u međuprostor između srpske i bugarske granice.

Roba pronađena i u novopazarskom autobusu; Foto: carina.rs Roba pronađena i u novopazarskom autobusu; Foto: carina.rs

Kako kažu iz Uprave carina, ovaj putnik je pri ulasku u zemlju prijavio za carinjenje robu trgovačkog karaktera, koju kao fizičko lice nije imao pravo da carini u takozvanom skraćenom postupku pa mu je naloženo da je vrati u Bugarsku.

Vidno iznerviran time, putnik je nekoliko kesa sa robom izbacio u međuzonu, gde je okrenuo svoj BMW i vratio se na granični prelaz.

Carinici su ga zaustavili, prethodno pronašavši kese sa robom, kojih je putnik na ovaj način hteo da se otarasi - kažu u Upravi.

U njima se, dodaju, nalazlila velika količina baterija za mobilne telefone, kao i parfema i različite garderobe - farmerki, košulja, majica, rolki i donjih delova trenerki.

Istog dana na Gradini prilikom kontrole autobusa novopazarskih registracija koji je putovao iz Bugarske, pronađeno je preko 50 pari patika kao i preko 60 kompleta trenerki za koje se sumnja da su falsifikovane.

Roba je najpre detektovana u fabričkoj šupljini iznad zadnjih točkova, da bi potom skidanjem poklopca fabričke šupljine i panela sa ventilatorima bile pronađene “adidas” i “nike” patike i trenerke marki “lacoste”, “Tommy Hilfiger”, “Hugo Boss” i “bogner” - piše Carina.

Protiv 43-godišnjeg vozača iz Tutina pokrenut je prekršaj pred nadležnim sudom.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: