Ceo Niš uskoro pokriven kamerama

Regionalne vesti - Četvrtak 29.09.2016 - 14:51

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić najavio je da Niš uskoro trebalo da postane prvi grad u Srbiji i regionu koji će stopostotno biti pokriven kamerama, što očekuje da će znatno uticati na smanjenje broja krivičnih dela.

Niš će biti ceo pokriven. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Niš će biti ceo pokriven. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Deo tih kamera biće postavljen do Nove godine. Kamere će, između ostalog, biti postavljene na bulevarima, mestima gde se okuplja više ljudi, na objektima od posebnog značaja i na ulazima u grad", rekao je Mitić.

On kaže da će poseban program omogućiti da kamere automatski prepoznaju izvršioce krivičnih dela i registruju ukoliko krivično delo ponove, a policija će u posebnom operativnom centru s monitorima pratiti stanje u gradu.

"Na naš predlog kamere će biti postavljene i duž celog drumskog Koridora 10, na svim stajalištima i benzinskim stanicama", rekao je Mitić.

Prema njegovim rečima za osam meseci ove godine broj rešenih krivičnih dela povećan je za 2,6 odsto, a rast efikasnosti niške policije praćen je padom broja krivičnih dela.

"U Nišu, za razliku od Beograda i Novog Sada, nema organizovanih kriminalnih grupa. Niš je daleko na poslednjem mestu u Srbiji u pogledu ubistava i drugih teških krivičnih dela", rekao je Mitić.

On je istakao da niška policija pre svega radi na preventivi, ali i po instrukcijama tužilaštva na otkrivanju počionica krivičnih dela, čak i onih koji su se desila pre deset i više godina.

"U slučaju nedavne eksplozije bombe u Dušanovoj ulici, poznato nam je 99 odsto elemenata, ali sada radimo na prikupljanju dokaza. Ne radi se o obračunu mafije, već o obračunu dva lica zbog preotete devojke", rekao je Mitić.

Kaže da grad na Nišavi ne spada u gradove sa velikim količinama narkotika na ulicama, a kao razlog navodi to što je droga u Nišu mnogo jeftinija nego u zemljama Zapadne Evrope.

"Dilerima droge nije u interesu da drogu ovde prodaju za 10.000 evra, kada na zapadu mogu za nju da dobiju 60.000 evra", rekao je načelnik policije.

Prema podacima policije, u Nišu se distribuira uglavnom najprljavija droga zbog čega narkomani prelaze na tablete ekstazija i druge narkotike.

N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: