Čudesni oporavak migranta iz kombija užasa

Regionalne vesti - Subota 25.04.2015 - 12:14

Ajzaka I. (30) iz Gane na kombi užasa koji se, prevozeći 54 ilegalna migranta, prevrnuo 24. februara kod Leskovca, još podseća bol u vratu.

Foto: blic.rs Foto: blic.rs

Za lekare, ali i sve ostale koji su uz Ajzaka bili u proteklih 57 dana, njegov oporavak je čudo: zbog zadobijenih teških povreda vrata i kičme, odmah posle nesreće procenjeno je da će ostati doživotno paralizovan.

Međutim, šest dana posle operacije počeo je da pomera ruke i noge, a juče je u dogovoreno vreme ušetao u našu redakciju bez ikakvih pomagala. Jedino imobilisan vrat ukazuje da je povređen.

- Dobro se osećam, odlazim svakodnevno na fizikalnu terapiju zbog vrata, ali i mišića na rukama i nogama koje jedno vreme nisam mogao da pomeram – priča na tečnom engleskom jeziku za „Politiku” Ajzak koji je trenutno smešten u centru za azil u Krnjači, sa oko 250 azilanata.

Odmah po otpuštanju iz Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica”, pre oko mesec dana, zatražio je azil u Srbiji i sada je u takozvanoj azilnoj proceduri koja može da potraje godinu do godinu i po. Kada se potpuno oporavi, odlučiće šta će dalje.

– Voleo bih da ostanem u Srbiji, jer ovde sam već stekao prijatelje, oduševljen sam ljudima.

Ali, problem je što ovde nema posla, a meni je posao potreban da bih se prehranio, ali i obezbedio budućnost svojoj porodici. Za sada je ipak rano da razmišljam o svemu tome, prvo moram da završim sa terapijama koje će trajati sigurno još mesec, dva – objašnjava Ajzak.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: