Čupao kosu laborantkinji

Regionalne vesti - Subota 12.07.2014 - 12:50

Pacijenti sve češće nasrću na osoblje laboratorije pri pirotskom Domu zdravlja, a najnoviji je primer kada je nedavno pacijent polomio šalter, uhvatio za kosu Marinu Rančić i vukao je po kancelariji.

Pirot, opasno mesto za rad Pirot, opasno mesto za rad

Desetak laborantkinja koje svakodnevno uzimaju materijal za analize pri pirotskom Domu zdravlja, sve češće su na meti pacijenata, koji su iz raznih razloga nezadovoljni. Uz verbalne napade učestaliji su i fizički nasrtaji, a kap koja je prelila čašu je događaj od četvrtka, kada je jedan muškarac polomio šaltersko staklo, razvalio vrata laboratirije, rukama dohvatio za kosu laborantkinju Marivu Rančić i vukao je po kancelariji.

Žena je od tada na bolovanju, a težih iskušenja su je spasle koleginice, među kojima je i šefica laboratorije Marina Stefanović. Istini za volju, i policija je blagovremeno reagovala i uhapsila vinovnika ove mučne scene.

- Pripremala sam gotove rezultate po koje su dolazili pacijenti. Odjednom se na šalteru pojavio taj muškarac, a istog trenutka je zazvonio telefon putem kojeg zakazujemo preglede. Dok sam zakazivala termin za pregled, on je počeo da viče i da preti. Rukom sam mu stavila do znanja da razgovaram sa drugim pacijentom, ali je on nastavio da viče govoreći da je psihički bolesnik i da će me sada premlatiti.

Lupio je pesnicom u staklo debljine jedan centimetar, polomio ga, a onda je razvalio vrata, uleteo u prostoriju i dohvatio me za kosu. Vukao me po kancelariji i da nisu priskočile koleginice ne znam kako bi se sve okončalo. Preživela sam tešku fizičku i psihičku traumu i jednu krajnje ponižavajuću situaciju koju nisam mogla ni da zamislim. Zahvalna sam koleginicama i policiji koji su blagovremeno reagovali - priča poprilično potresena Mariva Rančić.

Njena koleginica i šefica laboratorije Marina Stefanović, koja je bila svedok napada, kaže da pacijenti često koriste šalter za negodovanje i za vređanje zaposlenih. Prigovori su najrazličitije prirode, a jedan se čak žalio i da mu je visok prag na jednoj od laboratorija.

- Svakog dana od 7 do 9 pre podne, uzmemo materijal od 150 pacijenata iz celog okruga. Ovoj cifri treba dodati i dijabetičare i trudnici koji ne zakazuju preglede. Radimo sa pacijentima iz celog okruga, pa je zakazivanje neminovno. Nikada nismo vratili pacijenta iz Dimitrovgrada, Bele Palanke ili Babušnice, koji odvoje ceo dan i plate autobusku kartu da bi došli, ali ovdašnji pacijenti zakazuju preglede kako se ne bi stvarale gužve. Uprkos tome, gužve se i dalje stvaraju i mislim da je neophodno da se analize rade i u Bolnici, kako bi se eliminisale ovakve situacije - kaže Marina Stefanović.
 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: