Da li ste zavisni od savršenog društvenog života?

Zivot i stil - Sreda 06.08.2014 - 07:21

Stručnjaci kažu da želja za stalnim boravkom u društvu te prečesto objavljivanje fotografija s ludih zabavu mogu značiti da imate pojačan strah od samoće i izbegavate probleme.

foto: instagram foto: instagram

Dnevno dobijete više poziva za kafu nego neki u celoj nedelji, a vaš Fejsbuk profil je prava mala riznica zabavnih fotografija i sadržaja?

Stručnjaci navode da želja za stalnim boravkom u društvu, kao i prečesto objavljivanje fotografija može značiti da se plašite samoće i izbegavate probleme.

Ponekad do nagle želje za izlascima i pokazivanjem svog "savršenog života" dolazi zbog nekog gubitka poput prekida veze ili smrti voljene osobe, a ponekad zbog bojazni da ćemo biti odbačeni od društva ako na Fejsbuk svaki dan ne objavimo neku "ludu fotografiju".

Ipak, stručnjaci kažu da ovaj problem nije teško rešiti samo je potrebno malo volje. Ukoliko shvatate da imate ovaj problem rezervišite jednu nedelju samo za sebe i slobodno vreme provedite čitajući knjigu, uživajući u televiziji, hrani. Postoji caka – ništa od ovoga ne smete kačiti na društvene mreže. Kroz par nedelja ćete shvatiti da se osećate mirnije, zadovoljnije i srećnije.

Rešite ovaj mali test i saznajte da li ste zavisni od savršenog društvenog života:

    Veći deo dana provodite smišljajući šta ćete okačiti na Fejsbuk?
    Fotografije objavljujete isključivo da biste dobili veliki broj lajkova?
    Ne možete da zamislite vikend kod kuće?
    Ludite kada ostanete bez interneta ili se baterija isprazni?
    Izlazite samo na popularna gradska mesta?
    Više ne izlazite s drugaricama koje ne idu na takva mesta?
    Odlazite na mesta na kojima vam ne odgovaraju ljudi samo da biste bili viđeni?
 

INDEX, HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: