Dani Zorana Radmilovića po 24-ti put

Regionalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 13:09

U Pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru u toku su pripreme za predstojeći pozorišni festival , 24. po redu "Dane Zorana Radmilovića” koji ove godine počinje “Skupljačima perja” Aleksandra Saše Petrovića u režiji Darka Štetina i tumačenju glumaca zaječarskog pozorišta.

Skupljači perja na otvaranju; Foto: ilustracija Skupljači perja na otvaranju; Foto: ilustracija

Premijernom izvođenju “Skupljača perja” prethodiće svečano otvaranje pozorišnog festivala koji traje od 24. oktobra do 3. novembra.

Dan kasnije, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke igraće “Mrešćenje šarana” koje je režirao Egon Savin, a u ponedeljak, 26. oktobra nastupa ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda sa “Belom kafom” Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovća.

Pred publikom 24. "Dana Zorana Radmilovića” biće i “Kainov ožiljak” Šabačkog pozorišta koji je režirao Jug Radivojević po tekstu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojilkovića.

Radoslav Rale Milenković režirao je “Kokošku” Nikolaja Koljade koji će tumačiti ansambl Kraljevačkog pozorišta, a u konkureniciji za nagrade prestižnog zaječarskog festivala su i beogradsko Pozorište “Duško Radović” sa komadom “Pop Ćira i pop Spira” režisera Jovice Popovića, Knjaževsko srpski teatar Kragujevac sa predstavom “Prevaranti u suknji” Kena Ludviga u režij Milana Jovanovića, ali i Kazalište Virovitica koje će igrati komad “Nečeš razbojniče” u režiji Dražena Ferenčina.

Ansambl Ateljea 212 na 24. "Danima Zorana Radmilovića” igra “Strujosek” po tekstu Aleksandra Radivojevića u režiji Aleksandra Švabića, a Beogradsko dramsko pozorište “Tri klase i gospođa Nušić” Vladimira Đurđevića u režiji Milice Kralj.

Poslednjeg festivalskog dana, 3. novembra, Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar u čast nagrađenih igraće “Malog princa” Antoan de sent Egziperija koji je režirao Saša Latinović.

Prema najavi odgovornih u zaječarskom pozorištu karte i kompleti su već u predprodaji.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: