Dečaka ujela zmija

Regionalne vesti - Četvrtak 18.06.2015 - 20:12

Dečak koji je zbog ujeda zmije smešten na nišku Kliniku za infektivne bolesti je dobro i danas će biti otpušten.

Najezda zmija na jugoistoku Srbije, foto B92 Najezda zmija na jugoistoku Srbije, foto B92

Direktor te klinike Žarko Ranković rekao je da će dečak danas napustiti bolnicu u kojoj je zadržan zbog nadzora. Dečaka je juče ujela zmija u Sićevu kraj Niša.

Građanima Niša i ove godine zmije prave probleme ali je, po Rankovićevim rečima, broj onih koji traže pomoć lekara manji u odnosnu na isti period lane. Za razliku od lekara, volonteri Udruženja "Zooplanet" imaju mnogo više posla jer dnevno prime dvadesetak poziva građana koji prijavlju da su videli zmiju ili traže savet.

Predsednik tog udruženja Dušan Stojanović rekao je da građani prijavljuju da su videli zmiju, da je ušla u njihove prostorije ili da traže savet šta da rade ako se zmija pojavi. "Naše patrole dnevno izađu na teren od šest do 10 puta, ali sve prijave odnosile su se na zmije koje nisu otrovnice", rekao je Stojanović.

Volonteri "Zooplaneta" od aprila ove godine uhvatili su oko 70 zmija i vratili ih u prirodu, ali među nije bilo otrovnica, kazao je on. Prema njegovim rečima, volonteri tog udruženje uglavnom su hvatali smukove, belouške i ribarice.

021

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: