Dečaku naprsla lobanja posle pada sa školske ograde

Regionalne vesti - Utorak 08.09.2015 - 09:11

Viktor Milanović (11) iz Ostrovice kod Niša, učenik petog razreda OŠ „Dušan Taksović – Srećko“, zadobio je teške povrede opasne po žvot nakon što je pao na glavu sa školske ograde, sa četiri metara visine.

Incident s edesio van nastave. Foto: Branko Janačković Incident s edesio van nastave. Foto: Branko Janačković

Incident se desio van nastave u večernjim satima u školskom dvorištu u Ostrovici, 4.septembra oko 19 časova. Dečak se naslonio na ogradu koja je bila zavezana žicom ali se usled njegove težine pomerila tako da je glavom na dole poleteo ka zemlji. Samo uz dosta sreće on nije nastradao jer je nekoliko trenutaka ranije preko mesta na kolovozu na koje je pao, prošao automobil u punoj brzini! Od pada je zadobio je naprsnuće lobanje i krvarenje na mozgu zbog čega je i operisan na Klinici za Neurohirurgiju u Nišu.
 

- Bili smo u kući moje majke koja živi blizu škole, u koju  idu oba moja sina. Oni su, kao i više puta ranije, predveče otišli u školsko dvorište sa drugoviima da se igraju. Onda je mlađi sin oko 19 časova dotrčao vičući da je Viktor pao sa školske ograde. Bio je svestan, imao je malu ranu ali se žalio da ga boli glava i da mu je muka. Povraćao je pa se onesvestio. Povratili smo ga i pozvali Hitnu pomoć ali pošto su nam rekli da nemaju slobodno vozilo, povezli smo ga našim kolima ka gradu, priča dečakov otac Dalibor Milanović.
 

Na putu do oko 25 kilometara udaljenog Niša, dečak se onesvešćivao još četiri puta a roditelji su se najviše uplašili jer su  sve teže uspevali da ga povrate i održe svesnim.

- Snimanje na skeneru je pokazalo da je situacija rizična, da ima unutrašnje krvarenje na mozgu i da mora hitno da bude operisan. Doktori su nas izvestili da bi u suprotnom mogao da umre, jer mu je napukla lobanja. Posle operacije je dobro, izašao je u nedelju iz intenzivne nege i oseća se bolje. Komunicira, priča, prepoznaje ljude. Biće još nekoliko dana u bolnici ali se nadamo se da je najgore prošlo, kaže Dalibor. On dodaje da mu je u ovom trenutku samo jedna misao na pameti – da dete bude dobro.
 
Policija: Radi se o nezgodi
U policiji je potvrđeno da se radi o nezgodi i da nema drugih sumnjivih okolnosti, tako da po proceni tužilaštva nije rađen uviđaj već samo fotodokumentacija.

- Prostor oko svake škole u celoj Srbiji mora da bude maksimalno siguran a ne da razmišljamo da li će neko dete da pogine, dodaje on.

Direktorka škole Lidija Ćirić kaže da je školska ograda razvarena pre više godina zbog utovaranja ogreva ali da se vezuje žicom.
 

- Ograda je razvarena jer je to jedini način da se u školu dopreme drva budući da kamion ne može da uđe u dvorište. Bila je vezana žicom a šta se tačno desilo, znaćemo kada dobijemo policijski izveštaj. Svi smo se u školi nasekirali, toliko mi je žao deteta koje se povredilo da sam vikend presedela u bolnici. Obišla sam učenika, kada sam videla da me je pogledao i da je rekao da bi čitao strip, obradovala sam se jer mu je bilo bolje. Imali smo sastanak tima za bezbednost u školi, i odlučeno je da se ubuduće naprave šarke i kapija koja će se zaključavati lancem, kaže direktorka Ćirić.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: