Dekan niškog DIF-a ima dva radna odnosa i dve pune plate?

Regionalne vesti - Utorak 21.04.2015 - 14:05

Dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture u Nišu Milovan Bratić optužen je da nezakonito radi na dva fakulteta. Navodno i na matičnom fakultetu u Nišu, ali i na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu prima pune plate.

Foto: V. Torović Foto: V. Torović

On angažovanje na fakultetu u inostranstvu nije prijavio Senatu univerziteta u Nišu.

Iako Bratić tvrdi da u Bosni i Hercegovini ima samo trećinu radnog odnosa, u Istočnom Sarajevu predaje dvadesetak predmeta, saznaje “Blic.

Povremeno predaje i na Fakultetu sportskih nauka na panevropskom „Apeiron“ univerzitetu u Banja Luci.

Zbog krivičnih prijava koje je podnela grupa profesora sa Fakulteta sporta Agencija za borbu protiv korupcije i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu vode postupke protiv Bratića zbog sumnje u sukob interesa i zloupotrebu položaja.
 
- Nije tačno da sam u stalnom radnom odnosu na fakultetima u Nišu i Istočnom Sarajevu i da primam dve pune plate. Puni radni odnos imam samo u Nišu, a u Istočnom Sarajevu imam trećinu radnog odnosa, što je dozvoljeno po zakonu.

 

Zvali su me da tamo predajem jer nemaju kadar, pa sam zato nastavnik na više predmeta. Na Univerzitetu u Banja Luci uopšte nemam nikakvo stalno angažovanje, nego ponekad održim neko predavanje po pozivu - tvrdi dekan Bratić.
 
On dodaje da je tačno da nije dobio dozvolu Senata za rad u inostranstvu, ali da to nije tražio zbog ugovora o saradnji između Univerziteta u Nišu i fakulteta u Istočnom Sarajevu
 
- Iako protiv Bratića postoje ozbiljne sumnje da na sve strane krši zakon, Nastavno-naučno veće Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu predožilo je da Bratić bude dekan još jedan mandat.

Nije bilo dovoljno što je tri godine sprovodio samovolju i mobingovao profesore i asistente koji ga nisu slepo slušali - ispričao nam je jedan od profesora sa Fakulteta sporta.

Vesna Torović, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: