Devet meseci zatvora zbog lažnih dojava

Regionalne vesti - Četvrtak 08.12.2016 - 13:49

Ivica S. (49) iz Svrljiga osuđen je na devet meseci zatvora jer je krajem prošle i početkom ove godine, u dva navrata, prijavio lažne bombe u niškom Osnovnom sudu.

Sud u Nišu više puta meta lažnih dojava o bombama; FOTO: Panoramio/A. Ranđelović Sud u Nišu više puta meta lažnih dojava o bombama; FOTO: Panoramio/A. Ranđelović

On je prvostepenom presudom oglašen krivim za izazivanje panike i nereda a osim zatvorske osuđen je i na novčanu kaznu u iznosu od 70.000 dinara.

Prvu preteću poruku on je poslao portparolki Osnovnog suda u Nišu J.M.V. 21. decembra 2015. godine i u njoj je naveo: "Dve bombe su vam postavljene, eksplodiraće u pola dvanaest, evakuišite sud i jedna je u kolima na parkingu za svaki slučaj".

Mesec dana kasnije, 26. januara 2016. godine poslao je u istom danu čak tri poruke, ponovo na broj mobilnog portparolke.

Prvo je u 8.19 časova zapretio: "Imate dva sata dok ne eksplodira bomba tačno u 9.30 časova" i "Postavljena je u petak videćete kom sudite srpski kerovi".

Dva minuta kasnije poslao još jednan preteći SMS: "Kako se sada osećate kada možete da idete vašem bogu na istinu, uživaću da gledam kako letite".

Nakon prijava da je u sudu postavljena bomba, suđenja u Osnovnom i Višem sudu tih dana su bila prekinuta a zgrada evakuisana, pa se pretpostavlja se da je okrivljeni na ovaj način želeo da izbegne pojavljivanje na nekom sudskom ročištu.

Nakon što je policija obavila kontradiverzioni pregled, ispostavilo se da su prijave lažne, ali i da je učinjeno krivično delo izazivanje panike i nereda.

Na glavnom pretresu, okrivljeni je priznao u potpunosti krivična dela pa je osuđen nepravosnažno na kaznu devet meseci zatvora i novčani iznos od 70.000 dinara, koji će se zameniti sa 70 dana zatvora ako ga ne plati u roku od tri meseca od pravosnažnosti.

Takođe, platiće i troškove sudskog postupka od 17.250 dinara.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: