Direktorka škole krije informacije o zapošljavanju

Regionalne vesti - Sreda 22.02.2017 - 17:15

Uprkos tome što novinari Južnih vesti danima pokušavaju da kontaktiraju sa Radmilom Ivković, direktorkom niške škole “Sveti Sava”, ona ne odgovara na pozive niti pristaje na bilo kakvu komunikaciju. Zbog toga je nepoznato ko je zaposlen na mestu nastavnika Živadina Disića koji je otpušten posle optužbe da je udario svog kolegu Igora Đorđevića na hodniku škole.

Sumnjivo zapošljavanje u niškoj škioli FOTO: Thinkstock Sumnjivo zapošljavanje u niškoj škioli FOTO: Thinkstock

Disić je zbog toga izgubio i licencu za rad koja mu je vraćena posle nedavnog višednevnog štrajka glađu ispred Vlade Srbije, a radni spor koji vodi sa školom još traje, dok je Prekršajni sud utvrdio da nije udario kolegu već su se međusobno verbalno vređali.

Pošto postoje još neproverene informacije da je u slučaju upošljavanja Disićeve zamene bilo korupcije, novinari Južnih vesti su pokušali da saznaju ko je novi nastavnik istorije u školi.

Međutim, direktorka Radmila Ivković nijednom nije odgovorila na telefonske pozive novinara, a sa zvaničnih imejl adresa škole, na koje su novinari poslali Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, poruke se vraćaju uz napomenu da imejl adrese ne postoje.

Novinari su pokušali i da kontaktiraju direktorku i u samoj školi, gde su takođe dobili odgovor da ni ona, niti bilo ko iz uprave škole ne žele da komuniciraju sa Južnim vestima, niti su želeli da daju bilo kakav kontakt telefon ili mejl adresu preko kojih može da se kontaktira sa njima.

Zasada novinari očekuju odgovor iz Ministarstva prosvete o inspekcijskim nadzorima u školi “Sveti Sava” u poslednje dve godine, a samoj školi je poštom poslat Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, na koji su po zakonu dužni da odgovore u roku od 15 dana.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: