DRASTIČNA PROMENA: Zebre u Nišu postaju crveno-bele

Regionalne vesti - Petak 12.06.2015 - 19:42

Mnogi građani Niša koji su ovog jutra prolazili pored zgrade Suda u tom gradu prilično su se iznenadili kada su videli da su pešački prelazi na raskrsnici ofarbani u crveno-belo što je istina čest slučaj u evropskim gradovima.

Niš drži korak sa Evropom Niš drži korak sa Evropom

U trenutku su mnogi pomislili da bi to možda moglo da bude delo navijača lokalnog Radničkog ili Crvene zvezde, ali u izjavi za Južne vesti svaku dilemu je otklonio Igor Trajković iz Odseka za saobraćaj grada Niša.

- Za sada ćemo eksperimentalno obojiti samo ovu raskrsnicu, pa ukoliko se pokaže kao dobar potez, u budućnosti ćemo u još nekim prometnim delovima grada učiniti isto, objasnio je Trajković.

Crvena boja na afaltu u saobraćajnoj signalizaciji nije retkost. Ovom bojom se u pojedinim državama obeležavaju, pored pešačkih prelaza i biciklističke staze na trotoaru, a u Beogradu je crvenom obeležena sredina velikih raskrsnica kao znak za zabranu zadržavanja.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: