Dug Doma Zdravlja narastao na 176 miliona

Regionalne vesti - Ponedeljak 03.08.2015 - 14:40

Račun leskovačkog Doma Zdravlja u blokadi je više od dve godine, a dug je narastao na čak 176.370.000 dinara. Po iznosu dugovanja ova ustanova je na samom vrhu među domovima zdravlja u Srbiji.

Traže pomoć lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja. Foto M. Momčilović Traže pomoć lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja. Foto M. Momčilović

Cifra je objavljena u okviru finansijskog izveštaja i na zvaničnom sajtu ove zdravstvene ustanove. Žiro račun izvršnim sudskim rešenjima blokirali su zaposleni u Službi stomatologije, ali su poslednjih meseci stigle i tužbe medicinara čije se plate finansiraju iz izvora Doma zdravlja.

U Domu zdravlja kažu da bez pomoći Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave neće uspeti da reši ovaj problem.

-Sve te tužbe uskoro stižu na naplatu. Očekujemo čak da se dug još malo poveća. To je sistemski problem koji je država verifikovala još pre godinu dana. Nadamo se da će ovaj novi zakon sa lokalnom samoupravom, koji obuhvata i prosvetu i zdravstvo, rešiti sve kompletno - objašnjava dr Časlav Nedeljković, pomoćnik direktora Doma Zdravlja u Leskovcu.

Ipak, rukovodstvo tvrdi da Dom Zdravlja neometano radi.

“Mi svoje obaveze plaćamo asignacijom, to jest, dostavu lekova i svega ostalog dobavljačima plaća filijala RFZO i to je glavni razlog zašto nemamo smetnji u funkcionisanju” objašnjava Nedeljković.

Zarade su u ovom trenutku redovno isplaćuju.

- Očekujem da ćemo u septembrui i oktobru sve rešiti. Mi ćemo kraj 2015. godine dočekati čisto i u narednu ući bez nekih problema - tvrdi Nedeljković.

Računi Doma zdravlja Leskovac blokirani su još januara 2013. godine, samo što se iznos u blokadi uvećao za u međuvremenu za pet puta.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: