Dveri: Gradonačelnik LE da počne da radi

Regionalne vesti - Petak 15.08.2014 - 08:13

Udarne rupe na leskovačkim ulicama i svim prilaznim putevima prema gradu liče na bunare i minska polja, piše u saopštenju Dveri u Leskovcu u kome se zahteva od gradonačelnika da počne da radi svoj posao.

Dveri se uključile u politički život - ilustracija jugmedie Dveri se uključile u politički život - ilustracija jugmedie

Saopštenje prenosimo u selosti:

Povereništvo Dveri u Leskovcu, zahteva od nadležnih službi u Gradu, a pre svega od Gradonačelnika, Direkcije za izgradnju i urbanizam, Javno-komunalnog preduzeća, JKP Vodovod i drugih gradskih institucija, da pod hitno bez obzira na sezonu godišnjih odmora i pronalaženja brojnih izgovora, otvore oči i vide u kakvim uslovima žive i rade građani Leskovca i kakvom su i kolikom riziku izloženi svakodnevno.

Enormne padavine proteklih meseci podkopale su ulice i puteve, proširile rupe, a nesavesni izvođači javnih radova nisu u velikom broju slučajeva sanirali putnu infrastrukturu tamo gde su izvodile radove.

Udarne rupe na leskovačkim ulicama i svim prilaznim putevima prema Gradu liče na bunare i „minska polja“. Za prolaznike-pešake, bicikliste, motoriste i vozače motornih vozila, pravi je „ruski rulet“ kretati se gradskim ulicama. Više se ne zna šta je veći rizik upasti u rupu na ulici ili trotoaru ili uleteti u šahtu sa koje je skinut slivnik.

Posebno apelujemo na veliki broj saobraćajnih nezgoda na raskrsnici između Bulevara Nikole Pašića i Niške ulice u naselju „Solidarnost“. Upravo na toj raskrsnici u gotovo svakodnevnim saobraćajnim nezgodama povrećen je veliki broj naših sugrađana i načinjena višemilionska materijalna šteta.

Ovom prilikom molimo gradsku vlast i nadležne organe Grada da ulože sve napore i izdejstvuju smanjenje cene putarine na relaciji Niš – Doljevac i Doljevac – Niš. Time bi se saobraćaj motornih vozila i velikih kamiona sa prikolicom, pogotovo sada u toku ovih letnjih meseci sa starog regionalnog puta Leskovac – Niš preko Pečenjevca ponovo preusemrio na auto-put, smanjio intenzitet saobraćaja na regionalnom putu, a šleperi sa prikolicama i autobusi koji izbegavaju da plate visoke putarine, postali bi prošlost..

Regionalni put za Niš preko Pečenjevca, ni po kvalitetu kolovoza, ni po nameni puta, ni sa aspekta bezbednosti za učesnike u saobraćaju nije predviđen za ovoliki obim i frekvenciju saobraćaja.

Dasadašnji nemar i nečinjenje gradskih vlasti, s jedne i pohlepnost JP Putevi Srbije za enormnu cenu putarine za samo 12 kilometara korišćenja auto puta, glavni su razlozi uništene lokalne putne infrastrukture, troškova za sanaciju mosta u Pečenjevcu, veliku materijalnu štetu nastalu u saobraćajnim nezgodama i ono najgore za veliki broj ljudskih žrtava.

Svesni smo finansijskih problema u kojima se Grad nalazi, ali je nedopustiva nemarnost i nebriga da se uočeni problemi reše, sačuvaju životi i imovina građana i izbegnu dodatni troškovi po Grad koji bi proizašli iz sudskih sporova.

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: