DŽINSI DOLAZI U HAN: 500 mesta za tekstilce

Regionalne vesti - Četvrtak 15.01.2015 - 12:33

Vranje - Predstavnici opštine Vladičin Han postigli su dogovor u Vladi Srbije oko izdavanja u zakup pogona nekadašnje ''Sloge'', za šta je najviše zainteresovan turska tekstilna kompanija “Džinsi”.

Sloga iz Vladičinog Hana, sa sajta firme Sloga iz Vladičinog Hana, sa sajta firme

Po rečima Branislava Tošića, predsednika opštine Vladičin Han, ovaj dogovor  je još jedan korak bliže otvaranju oko 500 novih radnih mesta.

- Ovo je regionalni projekt, u okviru koga bi se ne samo iz Hana, već i iz Vranja i Surdulice uposlilo oko 500 tekstilnih radnika.

Iza njega stoje Vlada Srbije i Premijer Vučić. Pogon ćemo dati u zakup na 99 godina.

Obaveza “Džinsija” je da renovira objekt  i da zaposli 500 radnika na neodređeno vreme.

Mi bi za mesec dana treblo da sredimo  potrebnu dokumentaciju, nakon čega bi oni postavili mašine i uradili obuku sa radnicima, i od 1. septembra bi trebalo da započnu proizvodnju – najavljuje Tošić.

On dodaje i da je politika zapošljavanja “Džinsija” takva da imaju potrebu za mlađom random snagom. Ovaj tekstilni gigant, takođe, svoje pogone već ima u Leskovcu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: